İslamda Aile Hayatı ve Nesli Muhafaza

 

İslamda Aile Hayatı ve Nesli Muhafaza

İslamda önem ve özenle korunması istenen beş esastan biri de neslin ve aile hayatının korunmasıdır. Toplum hayatının en küçük birimi ve temel taşı ailedir. Canlılarda hücre neyse cemiyet için aile odur. Bir toplum sağlıklı ve sağlam yapılı ailelerden teşekkül ettiği taktirde sağlıklı ve sağlam olacağından dış tesirlere karşı güçlü olur.


Bozulmadan varlığını sürdürür. Dini, milli ve sosyal hasletlerin korunması geniş ölçüde ailenin ve neslin korunmasına bağlıdır. Aile hayatı ve neslin korunması dini hayat bakımından da büyük önem taşıdığından İslam aile hayatının korunmasına ve yeni neslin iyi yetiştirilmesine büyük önem vermiştir. Bu sebeple Yüce Allah ‘ Ey iman edenler kendinizi, ailenizi, çoluk çocuğunuzu cehennem ateşinden koruyun.’ buyurmuş, Kur’an-ı Kerim’de yeryüzünde hakim duruma geçtiklerinde İslam düşmanlarının fesat çıkardıkları ekini ve nesli, yani islam ekonomisini ve aile hayatını mahvetmeye çalıştıkları belirtilmiş, müslümanlar bunlar karşısında uyanık olmaya davet edilmişlerdir.
İslamda Aile Hayatı ve Nesli Muhafaza 4.5 5 Kybalion İslamda Aile Hayatı ve Nesli Muhafaza İslamda önem ve özenle korunması istenen beş esastan biri de neslin ve aile hayatının korunmasıdır. ...

Hiç yorum yok:

Copyright © HAVAS DUALAR. All Rights Reserved